Actief in het bos 

 

Samen met je hond wandelen in het bos is heerlijk. Samen genieten van de natuur, jij door te kijken, je hond door al snuffelend te ontdekken wie er nog in het bos is geweest. Terwijl je hond loopt te snuffelen dwaalt jouw aandacht af naar het to-do lijstje in je hoofd, wat je nog allemaal moet doen als je weer thuis bent.

Of de hond mag los want dan kan hij lekker lopen en spelen en jouw aandacht gaat naar je telefoon, facebook checken, emails lezen, berichten sturen en zelfs even bellen.

Je hond is aan het einde van de wandeling moe, fysiek moe.

En jij ? Heb je bewust genoten van je wandeling ?

En van jullie wandeling samen ?

 

Wandelen in het bos kan zo veel meer zijn dan alleen maar achter je hond aanlopen die zijn weg kiest via

de verschillende paden.  Je hond heeft naast fysieke inspanning ook behoefte aan geestelijke uitdagingen.

En dit dan liefst samen met jou. Samen denken, samen werken, samen beleven.

 

In een workshop of privéles "Actief in het bos" leer je dat wandelen veel meer kan zijn dan alleen maar paden volgen, snuffelen en lopen. We geven ideeën, tips en mogelijkheden die je laten ervaren dat wandelen met je hond zoveel meer kan zijn dan alleen maar de paden volgen. Je ontdekt hoe je een wandeling veel leuker kunt maken voor je hond, maar vooral voor jullie samen. En dat enkel en alleen met dingen en situaties die je onderweg tegenkomt. De zintuigen van je hond zullen aan het werk gezet worden en er kan ook gewerkt worden aan een stukje lichaamsbewustwording en balans & coördinatie. Je gaat samen aan de slag, door de samenwerking zal de onderlinge band worden versterkt en het plezier van samenwerken worden vergroot.

Je krijgt een heel andere kijk op het bos en nieuwe inzichten hoe je een boswandeling nog leuker kan maken voor de hond en voor jezelf, voor jullie samen !

Met de tips en ideeën kan  je uiteraard ook buiten het bos aan de slag, gewoon in je eigen wandelomgeving. Je leert anders kijken naar de dingen die je onderweg tegenkomt. 

  

"Actief in het bos" is samen genieten !

 

Actief in het bos kan gevolgd worden in groeps- of privéworkshops.

Meer informatie vind je hierover vind je in onze agenda.